Compositie

Composities en arrangementen maak ik vrij vaak. Klik rechts bij de tags en categorieën om recente muziek te vinden. Deze pagina geeft een indruk. Ik componeer soms helemaal op basis van teksten, en dan weer vanuit improvisaties op piano, waarna de tekst soms volgt. Luister naar deze recente set van improvisaties van 2016.

Naast dat deze site al het nodige laat zien bij het klikken op categorieën en tags rechts, staat er op schijf en op mijn youtube kanaal nog het nodige. Ik breid de website langzaam verder uit.

Componisten in concert

Joost Kleppe gaf de cursus “Componisten in concert” eind augustus 2014. Ik schreef vier stukken in minder dan twee en een half uur. Deze werden uitgevoerd door professionals. De audio fragmenten:

Het verloren draakje:

Tango Frygi en het griezelige landhuis

Cellanchico – een melancholisch stuk voor Cello

Bruiloft Arjen en Pauline

Op verzoek van Arjen Zijlstra zette ik een bestaande tekst op muziek.

Het meisje met de zwavelstokjesFragment partituur meisje zwavelstokjes

Oktober 2013 schreef ik, aangemoedigd door mijn medezangers van het Via Schola Kwartet, een stuk dat het sprookje van het meisje met de zwavelstokjes vertelt. Jeroen Zijlstra (dirigent) heeft het inmiddels uitgevoerd met de deelnemers van een creatief zomerkamp. Op basis van zijn feedback is het stuk verder aangepast.

De partituur (PDF) staat inmiddels een toon lager dan de impressie uit het programma Sibelius die hier als audio fragment te luisteren is.

Ga je dit stuk uitvoeren: ik kom graag luisteren.


Arrangement Stille Nacht

November 2013 arrangeerde ik Stille Nacht. Dit arrangement wordt regelmatig uitgevoerd.

Eli Lama Sabachtani

Op 3 april 2015 voerde het Via Schola Kwartet deze compositie uit tijdens het Passieconcert in de Leeuwenbergh-kerk in Utrecht: