«

»

jan 01

Album – Dauwlicht

Dauwlicht

Goud krioelt en stroomt
tussen lillende schaduwtongen

van de schemering

Vloeiend als honing
Als zachte hars
Een gele zoete stroom

Onstuitbaar

Gloeiend en bloeiend
licht als water
zonder geklater

Alleen dan:

Dauwlicht

Vol

Ik ben vol van het leven
Of is het leven vol van mij?

Sprakeloos
van verwarring
dwarrelen gedachten in mij

Reikhalzend en opgetogen
in het dralen
lijk ik te verdwalen

In ’t Spiegelpaleis
van een kleurig schimmenrijk

De wereld ligt aan barrels
en de flarden likken aan mijn geest

Sta ik aan de vooravond van het geluk?

Deze composities (1994-2000) schreef ik met behulp van het programma Cakewalk en de Gravis Ultrasound geluidskaart. Ik heb de meest natuurlijk klinkende MIDI-instrumenten uitgezocht. December 2000 is met André Kamer samen de digitale opname gemaakt via de Gravis Ultrasound geluidskaart en een effecten processor.

Op YouTube staan Dauwlicht, The Grand Canyon (als Ischiugalasto) en Loom lig ik onder een boom ook. In de begintijd van YouTube mocht Dauwlicht alleen in twee delen worden geplaatst, vanwege de duur van het stuk.

Copyright gedichten en muziek: Kris van der Meij 1990-2001