«

»

jun 19

Utrechtse Stadsopera Trijn

Voorjaar 2022 is er 2 maanden met zo’n 200 man gerepeteerd en gewerkt aan de Utrechtse stadsopera over verzetsheldin Trijn van Leemput, en 5 maal opgevoerd in de grote zaal van TivoliVredenburg. Het is een hele leuke en toegankelijke voorstelling geworden met orkest, koor en solisten. Ik speelde als ‘huurling’ mee, en hoorde dus bij ‘the bad guys’…

Waar ‘opera’ de associatie kan oproepen van zware dramatische en heftige muziekstukken, vindt deze opera haar balans en toegankelijkheid in afwisselende muziek met mooie melodieën, en dan weer de spannende verhaallijnen volgend, zoals de filmmuziek van deze tijd.

Juni 2022, ter gelegenheid van 900 jaar stadsrechten voor Utrecht, is de opera Trijn opgevoerd precies daar waar het verhaal zich ook oorspronkelijk afspeelde.