«

»

mrt 31

Wink – Roaring Romantics

Zoals hier na te lezen heeft Wink maart 2022 leuke concerten gegeven, met deze aankondiging…

Het concert begon in de Romantiek bij de Zigeunerlieder van Brahms en het Spanisches Liederspiel van Schumann. Die muziek gaat over de diepe zielenroerselen van de liefde: het niet kunnen slapen van verliefdheid, het geroddel van boze tongen, hoe geliefden geen afscheid kunnen nemen vlak voor het vallen van de nacht, en zelfs, als de ware liefde onmogelijk blijkt, het verlangen naar de dood… of smokkelaar worden…

Een instrumentaal intermezzo van Debussy, over een speelgoedpop die een cake walk danst, vormt de brug tussen de Romantiek en de Roaring Twenties.

Daarna bezongen wij de liefde luchtiger met muziek van de Comedian Harmonists en George Gershwin. Na enkele highlights uit Porgy & Bess lieten we de bezoekers onder zorgeloze blauwe luchten van Irving Berlin weer huiswaarts gaan.

De opname is op aanvraag via een link te beluisteren.