«

»

dec 18

Improvisaties 2016

Heb je ooit mensen muziek zien publiceren die ze zelf nog niet goed konden spelen? Hier gebeurt dat: ik heb deze stukken nooit eerder geoefend, dus er zitten allerlei foutjes en onverwachte wendingen in. Pas als ik de muziek uitwerk op papier komt die structuur beter te staan.

Ik begin met de wat toegankelijker materiaal, daarna volgen drie langere stukken, allemaal opgenomen met de ZOOM recorder in de huiskamer, waar soms ook gesprekken zijn te horen. Tot besluit twee mono opnames met de iPhone.

Vrolijk of bedachtzaam

De stukken in de eerste playlist zijn korter, en afwisselend van stemming.

Klassieker getint

Dit zijn de wat grotere stukken met meer harmonische wendingen. Geometrie is een wat abstracter stuk, ik zie driehoeken en geometrische vormen bij dat stuk. Zet het laatste stuk wat harder, die staat er te zacht op.

Als er batterijen leeg zijn

Tot besluit enkele huiskamer bootlegs met de iPhone.

Muziek als spiegel

Ik schrijf ook teksten, maak notenschriften. Zie bv. het meisje met de zwavelstokjes. Da’s veel werk, ik doe dat dan ook pas als vrij zeker is dat er iets met die muziek gaat gebeuren.

Ik denk eraan om een serie arrangementen en composities te maken, die bedoeld zijn als spiegel naar hoe onze maatschappij zich ontwikkelt. Mijn kracht ligt in de richting van wat je hierboven beluistert, in de positieve energie, soms verstild, soms met tekst. Wil je hierin samenwerken, neem dan contact op.