«

»

dec 18

Improvisaties 2016

Heb je ooit mensen muziek zien publiceren die ze zelf nog niet goed konden spelen? Hier gaat het je lukken: ik heb deze stukken nooit eerder geoefend, dus er zitten allerlei foutjes en onverwachte wendingen in. Nou ja, de muziek bestond ook nog niet, totdat ik het tijdens de opname improviseerde. Soms fluit of zing ik erbij. En ehm… nee, er komen bij mij geen¬†teksten zo aanwaaien… ūüėČ

Je kan hier jezelf een beeld vormen van de melodie√ęn die bij mij ontstaan, bijvoorbeeld omdat je zelf (ook) tekst- of muziek schrijft. Het lijkt me leuk om meer te doen met deze muziek. Geniet ervan!

Ik begin met de wat toegankelijker materiaal, daarna volgen drie langere stukken, allemaal opgenomen met de ZOOM recorder. Tot besluit twee mono opnames met de iPhone. Je zal merken dat mijn partner en kinderen kletsen tijdens opnamen.

Vrolijk of bedachtzaam

De stukken in de eerste playlist zijn korter, en afwisselend van stemming.

Klassieker getint

Dit zijn de wat grotere stukken met meer harmonische wendingen. Geometrie is een wat abstracter stuk, ik zie driehoeken en geometrische vormen bij dat stuk. Zet het laatste stuk wat harder, die staat er te zacht op.

Als er batterijen leeg zijn

Tot besluit enkele huiskamer bootlegs met de iPhone.

Muziek als spiegel

Ik schrijf ook teksten, maak notenschriften. Zie bv. het meisje met de zwavelstokjes. Da’s veel werk, ik doe dat dan ook pas als vrij zeker is dat er iets met die muziek gaat gebeuren.

Ik wil een serie arrangementen en composities maken, die bedoeld zijn als spiegel naar hoe onze maatschappij zich ontwikkelt. Alles wat we energie geven wordt groter. Mijn kracht ligt in de richting van de muziek die je hierboven beluisterde, in de positieve energie, soms verstild, soms met tekst. Ik voer het bij voorkeur uit in een theatersetting, waarbij ik kan bijdragen als zanger.

Hoeveel ik van dit soort muziek zal kunnen schrijven en uitvoeren kan ik op voorhand niet hard vaststellen. Ben je eveneens als schrijver van tekst e/o muziek actief en wil je eveneens op wat voor manier dan ook bijdragen aan deze spiegel, neem dan contact met me op.

Dank je wel.