«

»

apr 14

Marcuspassie Willem Vogel

 Op 14 april 2017 werkte ik mee aan de uitvoering door Cantorij Maarten Luther van de Marcuspassie van Willem Vogel, olv. Monique Schendelaar, en zong de Evangelist-partij. De uitvoering was onderdeel van de kerkdienst op de avond van Goede Vrijdag.

In dit stuk zingt de Evangelist partij de hoofdstukken 14 en 15 van het Marcus Evangelie in een ‘voordragende’ en soms bijna monotone stijl, afgewisseld met koorstukken. Ik vond in dit stuk het vooral uitdagend om zoveel tekst zo betekenisvol mogelijk met emotie te brengen.

Op de website van de Lutherse Kerk Den Haag was de door mij opgenomen kerkdienst met Marcuspassie te beluisteren, daarnaast tevens hier:

Deze opname werd in enkele dagen tijd meer dan 100 maal beluisterd. Dit heeft mogelijk te maken met: