«

mrt 01

Wink – Lentekriebels

Het vocaal kwartet “Wink”, bestaande uit sopraan Josephine André, alt Jacqueline Hoekstra, tenor Kris van der Meij en bas Dick Groenland, hebben samen met pianist Reinder Mulder opgetreden:

  • 9 februari 2020, om 16:00 in het Muzieklokaal in Utrecht (kort programma)
  • 16 februari 2020 om 12:00 bij Studio Oosterman in Aarlanderveen
  • 1 maart 2020 om 15:00 bij DUMS, Marnixzaal, Domplein 4-5 in Utrecht

Zie ook https://wink.voqals.nl/.

Centraal in het programma staan de Liebeslieder waltzer van Johannes Brahms. Deze cyclus uit 1869 bestaat uit 18 liederen die allemaal gaan over de liefde: de blijdschap om een beantwoorde liefde, het gemis van een afwezige geliefde, de raadselachtigheid van vrouwen, verdriet om de onmogelijke liefde, de verliefdheid en hoe een aanbedene te veroveren. Russische, Hongaarse en Poolse volkspoëzie staan model voor de teksten.

Met muziek van Rheinberger, Rossini, Satie, Poulenc, Ravel, Kosma, Nelson en Shaffy verhalen deze concerten verder naast de verwikkelingen in de liefde ook over dieren uit alle werelddelen en een nachtmerrie…

Programma

Ein Stündlein wohl vor Tag Rheinberger
Uit Vier Letzte Lieder: – September – Beim Schlafengehen Strauss
Liebeslieder Walzer Brahms
La Passeggiata Rossini
Pauze
Valse romantique (pianosolo) Debussy
À Chloris Hahn
Après un rêve Fauré
Le bestiaire Poulenc
Deux Escargots Kosma
Le Cauchemar du chauffeur de taxi Kosma
Uit Trois chansons: – Nicolette Ravel
Die Peruanerin Nelson
De één die wil de ander Shaffy
Afscheidsliedje Shaffy

Wie zijn we?

“Wink” bestaat uit 4 gevorderde en enthousiaste amateurs die elkaar kennen van diverse projectkoren in en rond Utrecht. Ze vervullen daarin ook regelmatig solistische rollen.

Al jaren koesterde Jacqueline Hoekstra de wens de Liebeslieder Walzer van Brahms te mogen zingen. Na het beëindigen van haar carrière als koordirigent, kwam er ruimte om daar werk van te maken.

Via Evert Jan Nagtegaal, een bekende zangdocent en solozanger, ontmoette ze de tenor Kris van der Meij, die graag een nieuw kwartet wilde starten.

Josephine André is een goede bekende van Jacqueline. Samen zongen ze bij dubbelkwintet Ab Novembris. Daar werden al plannen gemaakt om “iets samen te gaan doen”.

Dick Groenland is een bas bij het Utrechtse kamerkoor Quasi Niente, waar Jacqueline dirigent was tot 2019. Zijn kwaliteiten en inzet waren reden om hem uit te nodigen.

Kris zorgde er weer voor dat Reinder Mulder ons ging begeleiden en coachen. Hier zijn we allemaal erg blij mee, want hij speelt prachtig en is zeer ervaren.

De naam “Wink”, kwam van Kris: we kiezen repertoire met een knipoog en voeren het uit met een glimlach. Tegelijk werken we aan de kwaliteit en laten ons coachen.

Het plezier om zo met z’n vijven te werken is erg groot, vandaar dat we rond Brahms’ Liebeslieder een heel programma gemaakt hebben. April 2020 kijken we of er voor “Wink” een volgend project komt.